Sluit Logo Or Tea?

Welk kannetje gebruiken?

In welk kannetje je de thee zet is super belangrijk!

 

Wie thuis nog zo'n hippe gietijzeren kan heeft staan, moeten we helaas teleurstellen. Het gietijzer is een metaal dat reageert op thee en zo de smaak beïnvloedt. Ook wie denkt dit te voorkomen met een geëmailleerde gietijzeren kan is er aan voor de moeite. Het metaal zet uit en krimpt als reactie op het warme en koude water, terwijl het email dat helemaal niet doet. Gevolg? Het email barst, het theewater raakt tussen beide lagen en vormt een vieze, vuile boel. Wist je trouwens dat enkel Westerlingen deze kannen gebruiken om thee te zetten? Chinezen gebruiken die dingen alleen maar om hun water te koken om de afwas mee te doen!

 

Een kan van aardewerk raden we niet aan als je deze gebruikt om verschillende soorten thee in te zetten. De poriën van aardewerk zijn erg groot waardoor de smaak van de thee letterlijk wordt opgenomen door de theepot. Niet zo aangenaam! 

 

De perfecte kannetjes zijn gemaakt van porselein of glas. Een glazen theepot heeft bovendien het leuke voordeel dat je de thee ziet zwemmen in het warme water...

 

Daarnaast hebben we goed nagedacht over onze Or Tea? Color Mugs! Deze zijn voldoende groot, zodat er veel water in kan, waardoor je lekker lang kan genieten van de thee. Het zeefje is van inox, een metaal dat niet reageert met water, heeft extra kleine gaatjes waardoor er bijna geen residu in het water achterblijft. Tevens is het zeefje voldoende groot zodat de blaadjes de ruimte hebben om vrij te bewegen in het warme water. Het bijbehorende dekseltje voorkomt dat de thee te sterk afkoelt tijdens het trekken.