Sluit Logo Mill & Mortar

Pizza courgette met geitenkaas & prei

Wat heb je nodig?

  • 1 kant-en-klare pizzabodem 
  • 70 gr champignons
  • 1 prei (het witte en lichtgroene gedeelte)
  • 1 kleine courgette
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gr gruyère 
  • 1 flinke koffielepel venkelzaad
  • 1 grote stengel lente-ui
  • een handvol verse basilicum (of een snuifje  basilicum)
  • een handvol verse oregano (of een snuifje oregano

 

Wat moet je doen?

 

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de champignons en courgette in dunne plakjes, snij de prei in de lengte doormidden en snij vervolgens in julienne. 

 

Wrijf de pizzabodem lichtjes in met olijfolie en wrijf nadien de geitenkaas erover. Verspreid vervolgens de champignons, courgette, prei, mozzarella en gruyère over de pizzabodem, scheur de mozzarella in stukjes en voeg ook deze toe aan je pizza. 

 

Kneus de venkelzaden zodat de aroma's vrijkomen, verdeel het venkelzaad over de pizza en plaats deze vervolgens gedurende 15 minuten in de oven. Van zodra de pizzabodem knapperig is kan je jouw pizza afwerken.

 

Haal de pizza uit de over en verdeel de fijngehakte lente-ui, basilicum en oregano over de pizza. Serveer onmiddelijk. 

 

Smakelijk!

 

 

Recept ontwikkeld door  Virginie - a Spoonful of Happiness