Sluit Logo Camellia S

Camellia S

Er wordt wel eens gezegd: ‘doe nooit zaken met vrienden’. Deze raad hebben wij begin 2014 gelukkig volledig naast ons neergelegd. Met een gedeelde passie voor thee en erg veel zin om te ondernemen, sprongen we samen in het onbekende. 

De naam 'Camellia S' verwijst naar de plant waaraan we dit hele avontuur te danken hebben: de Chinese theeplant, in het latijn Camellia sinensis. Een klein, gevoelig struikje dat - wanneer passie en kennis samenkomen - uitgroeit tot een stevige boom.

Stijn - Sales & Finance

Yin – Passie – Doener – Bourgondiër

“Toen ik in 2013 op zoek was naar hippe producten voor m’n webshop, botste ik toevallig op Or Tea?. Ik was op slag verliefd op de vele kleurrijke verpakkingen! Na een uitgebreid gesprek met de producent voelde ik bij hen dezelfde passie. Ik was het helemaal zeker: dit verhaal moest ik aan het Belgische publiek vertellen!

 

Niels - Marketing & Logistics

Yang – Kennis – Denker – Gevoel voor ritme

“Ik vind het zo knap dat sommige mensen van jongs af aan weten wat ze willen doen. Ik was niet zo iemand. Na het behalen van mijn master Biologie was ik wel zeker dat ik een verschil wou maken, mensen wou laten zien dat het anders kan. Minder wegwerp en uitbuiting. Meer kwalitatieve producten die zowel maatschappelijk als ecologisch verantwoord zijn. Niets zo zalig om zonder schuldgevoel de volle 100% te kunnen genieten van al dat lekkers.”

Four Foodies. One Team.

Ons team bestaat intussen uit een enthousiaste bende van 4!

 

Jedidja is als het ware het centrale tandwiel van Camellia S. Na het plaatsen van je bestelling op het online bestelplatform ontvang je van haar de orderbevestiging. Ze stuurt vervolgens de 'flexi-jobbers' in het magazijn aan om te verzekeren dat je order snel ter plaatse is.

 

Gaël is je eerste aanspreekpunt bij al je vragen over het lekkers dat we verdelen. Met een lach op het gezicht beantwoordt ze gezwind je telefoontjes en mailtjes. Maak snel een afspraak om binnenkort eens samen een koffie of thee te drinken in onze showroom. 

Theesommelier en kruidenexpert

Onze passie voor kwalitatieve producten kunnen we moeilijk verbergen. Maar dat kan je ons niet kwalijk nemen, toch? 

Als thee sommeliers en kruiden experten geven we graag workshops aan zo wat iedereen die wil luisteren. In 2018 mochten we zo onze 5.000e deelnemer verwelkomen! 

Door onze ervaring weten we als geen ander wat werkt in je zaak. We helpen graag om een gepersonaliseerd aanbod voor je uit te werken. Op deze manier kan je het verschil maken door je klanten versteld te laten staan van deze unieke producten en jouw vakkennis.

Missie & Visie

Duurzaam genieten
Voor mensen die net zoals wij bewust zijn van zowel onze eigen gezondheid als de gezondheid van onze planeet. Biologisch waar mogelijk, steeds ecologisch verantwoord en met respect voor de natuurlijke rijkdom van Moeder Aarde. Bovendien verdient iedereen in de schakel - dus ook de landbouwers - een eerlijk deel.
Uitzonderlijke kwaliteit
Een never-ending zoektocht naar producten van onberispelijke kwaliteit. Gecontroleerd door de nodige Europese instellingen én vakspecialisten om u enkel het allerbeste aan te bieden.
Mensen met een verhaal
Achter elke verpakking zit een écht verhaal. Mensen die met een ontembare passie en visie werken aan een uniek product. We kunnen niet wachten om deze vol trots aan jou voor te stellen.
Onderscheidend design
'Gezond’, ‘ecologisch verantwoord’ en ‘kwaliteit’ zijn termen die jammer genoeg maar al te vaak in één adem worden genoemd met ‘saai’, ‘kleurloos’ en ‘oubollig’. Niet bij Camellia S. Het opvallend hip en trendy design maakt dat onze producten, naast een streling voor neus en tong, ook de ogen verwennen. Kortom: een feest voor alle zintuigen!

Wat onze klanten zeggen

Annemie Dufromont

Inspiratiewinkel

Kortijk

De Vreemde Eend

Het rijke assortiment van Or Tea? prikkelt uitbundig je zintuigen. De blends zijn steeds samengesteld met verrassende smaken en een vaak speelse twist. De thee is zowel heerlijk warm als ijsgekoeld perfect bij elke pauze. Voor leken in de wondere wereld van thee en infusie liggen er knappe assortimenten klaar om lekker te ontdekken. 

Je laten onderdompelen in de wondere wereld van thee kan ook via een boeiende THEEgustatie, waarbij de deelnemers verschillende theeblends proeven en de theesommeliers het verhaal over het zetten van de thee en zijn ingrediënten enthousiast brengen. 

Bezoek website
Johan Van Roost

Thee & delicatessen

Leuven

Brown Betty

Wat een verademing om op zo’n eenvoudige manier de theekast in je winkel te kunnen aanvullen. Klassiekers bestel je in grotere hoeveelheden, nieuwe theesoorten kan je makkelijk met enkele blikjes uitproberen. Leveringen zijn snel en onberispelijk :-)

Bezoek website
Eric Van Osselaer

Koffie en theespecialist

Sint-Niklaas

Van Poeck

We ontmoetten elkaar voor het eerst in Kortrijk, waar Stijn en Niels hun eerste prille Or Tea? - stappen zetten op de Tavola expo in Kortrijk. We waren onmiddellijk gecharmeerd door de excellente kwaliteit van de producten, en door de uitstekende omkadering en hippe verpakking. Stijn en Niels steunen hun producten door en door, en kort daarop zijn we samen in zee gegaan. Vandaag -5 jaar later- is Or Tea? een van onze belangrijkste producten, waarvan we het volledige gamma en alle nieuwigheden permanent in huis hebben.

Bezoek website