Sluit Logo Mill & Mortar

Zelfgemaakt naanbrood

Wat heb je nodig?

  • 50 gr boter
  • 350 gr wit broodmeel
  • 7 gr gist (Gebruik gist die je niet eerst moet mengen met water en suiker. Dit maakt het recept gemakkelijker!)
  • 1 kl Pyramid Salt
  • 1 kl suiker
  • 1 el Nigella Seeds
  • 100 ml pure yoghurt
  • 150 ml warm water
  • Nog wat extra gesmolten boter om bovenop het naanbrood te smeren

        

Wat moet je doen? 
 

Start met het smelten van de boter in de microgolf.

Breng het wit broodmeel, zout, suiker en nigella zaden samen in een kom.

Maak een putje in het midden van de kom en doe er de yoghurt, warm water en boter bij. Mix alle ingrediënten samen en vorm er een bal mee.

Draai het deeg goed uit en kneed gedurende 5 minuten.

 

Plaats daarna het deeg terug in de kom en laat gedurende 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 210°C en plaats de bakplaten in de oven.

Klop na het rijzen al de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke stukken.

 

Maak ballen van deze stukken en rol ze uit in de vorm van het naanbrood (in de vorm van druppels).

Plaats het naanbrood direct op de voorverwarmde bakplaat en bak voor 5 – 10 minuten.

Haal het naanbrood uit de oven en smeer er gesmolten boter over.



Serveer het naanbrood bij de Chicken Tikka Masala of als aperitief met Dukkaholie