Sluit Logo Mill & Mortar

Pompoen-kokossoep met rode linzen en curry

Wat heb je nodig? 

  • 750g butternut pompoen in blokjes (mag met schil)
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teen look, gesnipperd of 1tl Italian Garlic
  • 2cm gember, geschild en in stukjes of 1tl Gemberpoeder
  • 75g rode linzen
  • 200ml kokosmelk(room)
  • 1el tomatenpuree
  • 1/2 tl Colombo Curry
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 1l groente- of kippenbouillon
  • kokos- of olijfolie om te stoven

Gremolata

  • 5 takjes platte peterselie of koriander, grof gehakt
  • 50g #V Virgin pecan granola van I Just Love Breakfast
  • 1 citroen, sap en zeste

 

Wat moet je doen?

De soep

Stoof de ui samen met de look in een scheutje olie in een grote kookpot met stevige bodem op middelhoog vuur. Voeg hier de kaneelstok, kurkuma, gember en curry aan toe en laat nog enkele minuten al roerend stoven op een laag vuur. Zorg ervoor dat de kruiden niet aanbakken!

Doe de tomatenpuree erbij en stoof enkele minuten mee tot alles een diep rode kleur heeft. Kruid af met peper en zout. 

Voeg nu de pompoenblokjes toe. Laat alles nog 15 minuten sudderen terwijl je af en toe omroert. 

 

Spoel de linzen en voeg toe samen met de bouillon. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pot. 

 

Meng de kokosroom door de soep en mix het geheel glad. 

 

De gremolata

Meng in een kommetje de gehakte verse kruiden en de granola. Voeg hier het sap van de citroen en de citroenzeste aan toe.

 

Schep de soep in kommetjes en werk af met de gremolata. Smakelijk!

 

 

Tip: Je kan de soep perfect maken met wortelen of een combinatie van wortelen en pompoen.

 

 

 

Recept geïnspireerd door I Just Love Breakfast