Panzanella is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken van oud brood, doordrenkt met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette.
Dit geeft een instant vakantie gevoel!
Wat heb je nodig?
Wat moet je doen?
De vinaigrette
Meng de mosterd met de rode wijnazijn. Klop met een garde en voeg de Salt of Hearts kruiden toe. Snipper de sjalot fijn en meng deze er onder.
Al kloppend giet je nu voorzichtig de olie onder dit mengsel. Kruid naar smaak en versnipper er de chinese bieslook in.
Je hebt een hele fles die je gemakkelijk in de frigo kan bewaren. Ideaal voor zomerse avonden!
Het gerecht
Was de mini-tomaten en snij in kleine stukken.
Was de halve courgette, snij deze in fijne schijfjes die je kort even tussen de grillplaat legt.
Stel je gerecht als volgt samen:
• leg de bol burrata in het midden van de schaal
• verbrokkel er de ciabatta rond
• versier met de courgetteschijfjes en de stukjes mini-tomaat
• leg de schellen prosciutto er tussen en de verse basilicum er op
Bovenop de burrata wat piment d’espelette, zwarte sesamzaadjes en versnipperde chinese bieslook.
Het geheel kan je overgieten met de klassieke vinaigrette.
Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog