Sluit Logo Mill & Mortar

Home-Made Hummus met Colombo Curry

Met hummus kun je zeer veel variëren en ze naar je eigen smaak aanpassen. Hier gingen we voor een lekkere Curry versie.

Voor een extra romig effect worden hier gedroogde kikkererwten gebruikt. Voor een snelle versie kan je deze vervangen door voorgekookte kikkererwten. 

 

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gr gedroogde kikkererwten
  • 200 gr tahin (sesampasta)
  • Sap van een halve bio citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl baking soda
  • 1tl Colombo Curry

 

Wat moet je doen?

Doe de gedroogde kikkererwten in een grote kom met water en laat ze een nachtje weken.

De volgende ochtend giet je het water af, spoel je de kikkererwten goed om en laat ze uitlekken. Doe de kikkererwten in een grote pan. Zet het vuur laag en roer een theelepel bakingsoda door de erwten. Voeg na een paar minuten ruim een liter water toe en kook de kikkererwten in ongeveer een half uur zacht.

Giet de kikkererwten af en vang het kookvocht op (erg belangrijk).

 

Doe de erwten in je keukenmachine of blender en pureer tot een egale massa. Voeg daarna de knoflook, tahin, een flinke theelepel zout, het citroensap en 150 ml kookvocht toe.

Laat je keukenmachine een paar minuten draaien totdat je een mooie, romige hummus hebt.

 

Nu moet je de hummus enkel nog afwerken en extra smaak geven. Meng de Colombo Curry erdoor en werk af door nog een beetje erop te strooien.

 

Smakelijk! 

 

Recept geinspireerd door Beaufood