Sluit Logo Mill & Mortar

Chocoladetaart met sumac

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

  • 6 eieren
  • 1 eetlepel boter (om je springvorm in te vetten)
  • een weinig bloem
  • 240g (fondant)chocolade
  • 210g boter
  • 150g en 60g griessuiker
  • 265g amandelpoeder
  • 1/2 theelepel sumac

Voor het glazuur: 

  • 150g (fondant)chocolade
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 theelepel sumac

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 180°C. Vet een springvorm goed in met boter en bestrooi de bodem en zijkanten met bloem. 

 

Smelt de chocolade au-bain-marie en laat even afkoelen. Splits de eidooiers van de eiwitten. Klop de boter en de 150g suiker met de mixer op tot een glad mengsel. Voeg al kloppend de eidooiers één voor één toe. Klop het amandelpoeder er goed onder en vervolgens de gesmolten chocolade en de sumac.

 

Klop de eiwitten stijf en voeg de 60g suiker toe. Klop nog eens 2 minuten tot je een glad mengsel bekomt. Schep dit mengsel voorzichtig onder het deeg en giet vervolgens in de springvorm.

 

Laat de taart ongeveer 45 minuten bakken op 180°C. Haal deze uit de springvorm en laat verder afkoelen op een bakrooster. 

 

Voor het glazuur hak je de chocolade in stukjes en smelt je deze au-bain-marie. Voeg de boter en sumac toe en roer het geheel glad. Lepel het chocolademengsel over de cake en laat volledig afkoelen en opstijven.

 

Recept ontwikkeld door Elke - Bon Appetit.be