Sluit Logo Mill & Mortar

Gevulde Portobello

Wat heb je nodig?
Recept voor 2 personen

  • 2 portobello’s
  • 100 gr baconreepjes
  • 4 soeplepels ricotta
  • 5 scheppen (eetlepels) aardappelpuree
  • handjevol rode of groene basilicum
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel lente ui
  • ruccola
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • molenzout
  • 2 el parmezaan
  • Nigella seeds
  • Black Salt Flakes

 

Wat moet je doen?
 

Wok de courgette in wat olijfolie, voeg de baconreepjes erbij.
Meng de aardappelpuree met de baconreepjes, courgette en ricottakaas. Voeg de versnipperde basilicum toe. Kruid met peper en zout.

 

Vul de portobello’s met het mengsel en laat even bakken in de oven op 160 graden, +/- 15 min. (niet te lang want anders ‘ontploft’ de portobello. Strooi er wat parmezaan over en plaats nog even onder de grill.

 

Leg wat ruccola op een bord, plaats de portobello er midden op.
Werk af met lente ui, zwart zout en nigella seeds.


Recept ontwikkeld door Griet - Grietjes Goesting