Sluit Logo Mill & Mortar

Gemarineerde kippenbilletjes met salade

Wat heb je nodig?
Recept voor 4 personen

  • 4 volledige kippenbillen (boven- en onderbil)
  • Verse oregano als afwerking

Asani basismarinade

Salade:

  • 1 bundel bladpeterselie (grof gesneden)
  • 1 handje korianderblaadjes (grof gesneden)
  • 1 groene peper
  • 8 kleine tomaten in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui
  • 3 el granaatappelpitjes
  • Sap van 1/2 citroen

 

Wat moet je doen?

Gemarineerde kip

Meng de ingrediënten van de Asani marinade.

Giet de marinade over de kippendijen en laat minstens een uur trekken. Marineer de kip in een plastic zak zodat de marinade gelijkmatig verdeeld is over de kip.

Doe de stukjes gemarineerde kip in zilverpapier en gril in de oven gedurende 30 minuten.

 

Salade: 

Schik de gesneden tomatenblokjes, de groene peper en de ui op een bodem van peterselie en korianderblaadjes. Strooi er de granaatappelpitjes over en pers het sap van een halve citroen over de salade.

 

Serveer de warme, gegrilde kippendijen met de salade en brood.