Sluit Logo Mill & Mortar

Gebakken Polenta met tomatensaus

Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van maïsgriesmeel. Je kunt het zowel zacht als aardappelpuree of stevig eten.

Je kan dit op voorhand maken en dan opwarmen in de oven. Geen zin om de polenta eerst te bakken, leg de schijfjes dan gewoon onder het ovenrooster om ze te warmen een een beetje een korst te geven.

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gr polenta
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 tl Karl Otto of gemalen gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 portie tomatensaus met verborgen groenten (zie recept)
  • 1 portie kruidensla (mix van verse kruiden op smaak gebracht met olijfolie, balsamico, peper en zout)
  • olijfolie om de polenta in te bakken

 

Wat moet je doen?

Breng de bouillon aan de kook en giet er dan de polenta in.

Kook 5 minuten door en voeg Karl Otto toe.

Roer goed door elkaar en giet het mengsel in een ovenschaal en laat dit opstijven tot je een dikke plak polenta krijgt.

Verdeel de polenta in gelijke plakken en bak die krokant in olijfolie. Hier moet je wel geduld hebben en niet te snel de plakjes willen draaien.

Verwarm de tomatensaus en dresseer de salade.

Dien alles samen op en kruid nog af met peper en zout.

 

 

Recept ontwikkeld door Mustbeyummie.