Een eenvoudig klaar te maken brochette met seizoensgebonden fruit, groenten en sappige stukken vis. Recept voor ongeveer 100g vis per persoon. Kies je voor de zalm of waag je je aan een kebab op basis van zeeduivel?
Wat heb je nodig?
Zalm brochette:
Zeeduivel brochette:
Rub (voor 500g vis):
Wat moet je doen?
Meng de ingrediënten van de rub. Snijd de vis in vierkante blokjes van 2 op 2 cm en wrijf deze in met de rub. Snijd de pruimen/nectarines en de citrusvruchten in vier. Snijd daarna de lente-uitjes/asperges in stukken van ongeveer 4 cm en de courgette in schijfjes.
Spies de groenten, fruit en de gemarineerde vis. (TIP: gebuik je houten spiesjes? Dompel deze dan eerst even onder in water.) Besprenkel de groenten met wat olie en het laatste deel van de marinade. Bak daarna de brochettes gedurende 5-6 min op de BBQ, grill of in de pan.
Serveer de brochettes met een knapperig slaatje en een sneetje gegrild brood. Smakelijk!