Sluit Logo Mill & Mortar

Five Spice Granola zonder olie

Wat heb je nodig?

  • 160 gram havermout
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram pecannoten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 20 gram sesamzaden
  • 30 gram amazonianoten
  • 5 gram gepofte quinoa
    • of 150 gram noten naar keuze
  • 1 koffielepel Five Spice
  • 1 volle eetlepel vaste honing
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram rozijnen


Wat moet je doen?
 

Verwarm de oven op 160 graden op de stand onder- en bovenwarmte. Neem een kom en voeg de havermout, noten, zaden en kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar. Neem een pannetje en verwarm de honing met het water tot er een vloeibare massa ontstaat. Giet het mengsel bij de ingrediënten. Meng alles goed onder elkaar zodat het honing-water mengsel goed verdeeld is. 

Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verdeel de five spice granola over de bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak ongeveer 20 à 25 minuten, tot de granola mooi krokant geworden is. 

Laat afkoelen en voeg tot slot de rozijnen toe. Je kan de five spice granola makkelijk 2 weken bewaren in een goed afgesloten voorraadpot. Eet smakelijk!

Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness