Sluit Logo Mill & Mortar

Bloemkoolcrème met langoustine

Wat heb je nodig?

  • 1 bloemkool  
  • melk (om in te koken)
  • nootmuskaat
  • 125ml culinaire room
  • 125gr Boter
  • 125gr Parmezaanse kaas
  • Salt of Hearts
  • Langoustine
  • (Cognac om te blussen)
  • grijze noordzeegarnalen (afwerking)

 

Wat moet je doen?

Kuis 1 bloemkool, verwijder het groen. Kook de bloemkoolroosjes in melk en kruid met nootmuskaat.

 

Zodra de bloemkool zacht gekookt is, haal je ze uit de melk en doe je ze in de blender.

Voeg 125 ml lichte culinaire room , 125 gr boter en 125 gr Parmezaanse kaas toe. Kruiden met verse nootmuskaat, peper en de Salt of Hearts kruiden.

Blenden op het programma voor warme sauzen. Je bekomt een lekkere smeuïge bloemkoolcrème.

 

Bak de langoustine kort aan in goeie boter.

Blussen met wat cognac mag gerust.

 

Doe de bloemkoolcrème in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op je bord. Leg daar bovenop de langoustine.

Werk af met wat grijze Noordzeegarnalen en nog wat extra Salt of Hearts.

Tip: serveer er wat 'jus van langoustine' bij. 

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog