Wat heb je nodig?
3 kleine aubergines of 1,5 grote aubergines
1 handvol grof gehakte peterselie
Zout en peper
130 g zuurdesembrood van een dag oud
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel Rose Harissa
Dressing
1 eetlepel tahin
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel piment d'espelette
1 theelepel honing
1/2 geraspte knoflook
Zout
Het sap van 1,5-2 limoen
Wat moet je doen?
Verkruimel het brood tot kleine kruimels en meng met 1 eetlepel olijfolie. Bak het paneermeel in de oven op 180 graden in 5-10 minuten krokant.
Meng het paneermeel met Rose Harissa en breng op smaak met zout.
Verdeel de aubergines in vieren en breng op smaak met zout. Laat ze 5-10 min staan om het ergste water uit de aubergines te halen.
Dep ze droog in een theedoek en bak ze in een pan in olijfolie tot ze een mooie kleur krijgen. Breng op smaak met peper.
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met limoensap en zout.
Verdeel de aubergine op een bord en besprenkel de tahinidressing over de aubergines.
Garneer met het geroosterde paneermeel en grof gehakte peterselie.
Tip: Bewaar de rest van het paneermeel voor een knapperige topping voor andere salades.