Sluit Logo Mill & Mortar

Sally's Pulled Chicken Burger

Pulled Chicken is een simpel en heerlijk mals gerecht, maar vergt veel voorbereidingstijd. Geen tijd? Check dan zeker de tip onderaan het recept voor een snelle variant!

 

Wat heb je nodig? 

  • 2 kipfilets
  • 4 hamburgerbroodjes
  • rode uienringen
  • 2 tl Smokey Sally kruidenmix
  • 2 tl zout
  • 2 tl bruine suiker

voor de BBQ-saus

voor de koolsalade

  • 250g geraspte witte en/of rode kool
  • 1 geraspte wortel
  • 3 el mayonaise
  • 3 el zure room of Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 1/2 el mosterd
  • snufje gemalen komijn
  • 1 tl azijn

 

Wat moet je doen?

Kip: Meng de Smokey Sally, zout en bruine suiker voor de rub/marinade en wrijf er de kipfilets mee in. Wikkel de kip in huishoudfolie en laat 6 tot 24 uur rusten in de koelkast.

Leg de kipfilets vervolgens in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ze in de oven gedurende ongeveer 2½ uur op 130°C - niet op hete lucht! 

Trek het malse vlees met vlees klauwen of 2 vorken uit elkaar om de pulled chicken te creëren.

BBQ-saus: Voeg alle ingrediënten samen en mix tot een gladde, glanzende saus. Voeg naar smaak een extra snuifje cayennepeper toe voor wat extra pit.

Koolsla: Voeg de ingrediënten voor de dressing samen en meng er de kool en wortels doorheen. Kruid af naar smaak met zout en peper.

 

Serveer de pulled chicken in een hamburgerbroodje met BBQ-saus, uienringen en koolsla. Smakelijk!

 

TIP: Snelle versie van Sally’s Pulled Chicken Burger

Wrijf de kipfilets in met de rub en bak ze goed door in een pan. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng het warme "pulled" kippenvlees met de BBQ saus. Serveer in een hamburgerbroodje met de koolsla. Easy Peasy!