Sluit Logo Mill & Mortar

Quinoa salade met aubergine

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen

  • 2 medium aubergines, in de lengte gesneden 0,5 cm dik
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel Asani Bahrat
  • 100 gram quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snufje kurkuma
  • een snufje currypoeder
  • een snufje paprikapoeder
  • 1/4 limoen, het sap
  • 1 wortel
  • 1 lente ui
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • een koffielepel zwart sesamzaad
  • enkele takjes verse oregano
  • enkele takjes verse basilicum
  • twee handjes vol veldsla
  • enkele amandelennoten
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 100 gram feta


Wat moet je doen?
 

Spoel de quinoa en kook zoals op de verpakking. Terwijl de quinoa kookt kan je de groenten reeds voorbereiden. Snijd de aubergine in de lengte in plakjes van 0,5 cm dikte, snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm dikte, snijd de gele en rode paprika in vier, verwijder de zaadlijsten en druk plat en rasp tot slot te wortel. Zet alles aan de kant en verwarm intussen de grill.
 

Neem een kommetje en meng 5 eetlepels olijfolie met de Asani kruiden. Bestrijk de aubergine plakjes langs beide kanten in met het olijfoliemengsel en grill ze tot ze gaat zijn. Leg apart en grill eveneens de courgette, gele en rode paprika.
 

Giet de quinoa af en laat uitlekken. Breng de quinoa vervolgens op smaak met de eetlepel olijfolie, kurkuma, currypoeder en paprikapoeder.
 

Snijd de courgette, gele en rode paprika in reepjes. Leg de plakjes aubergine op een bord en leg in het midden enkele reepjes courgette, gele en rode paprika, wortel en een koffielepel quinoa. Rol de aubergine dicht en herhaal voor de overige plakjes aubergine.
 

Verdeel de aubergine rolletjes samen met de veldsla, overgebleven quinoa en feta over de borden. Werk af met de verse kruiden, amandelen, zwart sesamzaad, fijngehakte lente ui en yoghurt. Eet smakelijk!


Recept ontwikkeld door Virginie - A Spoonful of Happiness