Sluit Logo Mill & Mortar

Open lasagne van wortel, courgette en scampi’s met currysaus

Pasta op oosterse wijze? Het kan zeker! Met deze smaakvolle curry variant lik je spontaan je vingers af.

 

Wat heb je nodig?

 

  • 4 lasagnevellen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1/2 courgette
  • 1 wortel
  • 10 scampi’s
  • 1 sjalot
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el bloem
  • 2 el Colombo Curry 
  • 75 ml visfumet
  • 120 ml witte wijn
  • 120 ml kokosmelk
  • Pijpajuin

 

 

Wat moet je doen?

 

Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze nadien af onder koud water en dep ze droog.

Rasp de wortel. Was de courgette. Snij beide in julienne (fijne reepjes).

Schil de sjalot en snipper fijn. Breek de stengel citroengras in 2.

Verwarm wat olijfolie op een zacht vuur. Stoof er de julienne van wortel en courgette in aan. Roer enkele malen om met een houten lepel en stoof tot ze beetgaar zijn.

 

Bak de scampi’s kort aan langs beide zijden. Kruid met peper en zout.

Maak nu de currysaus. Verwarm wat olijfolie op een zacht vuur. Stoof er de sjalot in aan. Voeg de gebroken citroenstengel toe. De eetlepel bloem er onder roeren. Ook de curry mag er bij.

Blussen met de visfumet. Even laten inkoken. Dan de witte wijn toevoegen en de kokosmelk. Laten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Doorzeven aan de hand van een puntzeef zodat je de pure saus overhoudt.

 

Verwarm de lasagnevellen door ze kort in kokend water onder te dompelen. Leg een eerste vel op je bord. Versier met de gestoofde julienne van wortel en courgette. Leg er 5 scampi’s bovenop en bedek met het tweede lasagnevel. Overgiet met de currysaus. Werk af met wat fijngesnipperd groen van pijpajuin.

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog