Sluit Logo Mill & Mortar

Leftover dahl met linzen

Zero waste, great taste!

 

Wat heb je nodig?

  • 400 ml kokosmelk 
  • 1/4 kleine pompoen
  • 5-6 wortelen
  • 4-5 prei
  • 1,5 kop rode linzen
  • 3 el Colombo Curry
  • 4-5 kopjes water/bouillon
  • 800-900 ml tomatenpuree
  • snuifje zout
  • snuifje peper
  • 1 citroen 

 

Wat moet je doen?

 

Het belangrijkste ingrediënt van deze maaltijd is de Colombo-curry, die dit voedsel exotisch en zo vol smaken maakte. De groenten waren allemaal al gekookt, dus ik heb ze bijna aan het einde in de pan toegevoegd, maar als je met verse groenten kookt, voeg je ze toe terwijl je de linzen toevoegt.

 

Week de linzen: spoel de linzen en laat ze ruim 1 uur in het water weken. Verhit de kokosmelk in een stevige sauspan op een hoog vuur, voeg de uien toe en bak deze tot ze zacht zijn. 

 

Zet het vuur lager tot medium (de helft ongeveer) en voeg knoflook en gember toe. Laat ze 1 minuut koken tot de knoflook goud begint te kleuren en geweldig ruikt. Voeg de tomatenpurree en curry toe, kook voor ongeveer 2 minuten. 

 

Voeg dan de linzen, bouillon en het zout toe. Roer goed en breng aan de kook, dek af en laat het zachtjes sudderen voor een uur. Roer twee of drie keer per uur. De dahl is klaar wanneer het een consistentie heeft zoals pap - sommige linzen moeten intact zijn, maar sommige zijn afgebroken om de saus te verdikken. 

 

Voeg de rest van de groenten toe aan de kokosmelk, laat deze zachtjes koken gedurende 30 minuten en roer af en toe. Voeg eventueel nog zout en curry toe naar eigen wens en laat nog een paar minuten sudderen. Serveer het met vers geperst citroensap en wat kokosmelk. 

 

Smakelijk!

 

 

Recept ontwikkeld door Natalia - Naturelle by Natalia