Sluit Logo Mill & Mortar

Kruidige spruitjes met Cabbage Karma & koriander

Spruitjes hebben een milde bladsmaak en als ze goed bereid zijn, omarmen ze de smaken van de kruiden die je toevoegt. Denk er ook aan dat spruiten veel nuttige vitaminen en mineralen bevatten, om nog maar te zwijgen van de voedingsvezels en eiwitten.

 

Wat heb je nodig?

  • 300g spruitjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40g gember
  • 2 eetlepels boter
  • 2 theelepels Cabbage Karma
  • Een paar takjes koriander
  • Zout

 

Wat moet je doen?

Reinig de spruiten door de buitenste bladeren en een beetje van de stengel te verwijderen. Halveer de spruitjes en laat ze snel koken in licht gezouten water gedurende ca. 2 minuten.

Giet de spruitjes af en laat ze uitdruipen.

 

Hak de ui, knoflook en gember fijn. Verhit de boter in een pan en hak de uien, knoflook en gember fijn. Voeg Cabbage Karma toe. Doe de spruiten in de pan en draai ze om.

Laat ca. 10 minuten sudderen op een laag vuur en werk af met een snufje zout.

 

Strooi tot slot wat grof gehakte koriander erover en serveer het gerecht warm. Misschien wat fijngehakte verse chilipepers voor wie het warm wil hebben!

 

Smakelijk!