Sluit Logo Mill & Mortar

Gegrilde groene asperges met frisse dressing

Wat heb je nodig?

voor 2 personen

  • 500 gr groene asperges, verwijder de harde uiteindes (+- 2cm)
  • 50 gr boter
  • 1/2 van een citroen (gebruik enkel het sap)
  • Een handvol verse salie (alleen de blaadjes)
  • Olijfolie
  • Peper
  • Citrus Salt Flakes

 

Wat moet je doen?

 

Gebruik een borsteltje om de asperges met olijfolie te bestrijken. Verhit een pan met wat olijfolie en gril de asperges. Zorg ervoor dat alle kanten mooi gegrild zijn. Houd de asperges warm onder een deksel of aluminiumfolie (niet te lang, ze moeten krokant blijven). 

 

Voor de dressing smelt je de boter in een pan. Voeg peper, citroensap en salie toe en verhit gedurende 2 minuten.

 

Leg de asperges op een bord, doe er wat van de dressing overheen. Tot slot strooi je er ook nog wat Citrus Salt Flakes overheen.

 

Ook zeer lekker met ovenaardappeltjes!

 

Recept ontwikkeld door Selma - selma_kookt