Sluit Logo Mill & Mortar

Szechuan Pepper

Timut peper

Timur Szechuan - ook gekend als Timut peper - is een erg aromatische smaakmaker. De frisse toetsen van citrus maakt dat Szechuan peper ook wel citrus-peper of grapefruit-peper wordt genoemd. Op de tong veroorzaakt deze milde peper een typerende, korte tinteling.

 

De Szechuan peper wordt op biologische wijze gewonnen uit Nepal. Op de ongerepte Himalaya vlaktes vind je de hoge doornenstruiken die de unieke Szechuan peper dragen.

 

De Szechuan peper wordt vaak gebruikt in Chinese gerechten. Tegenwoordig wint de specerij ook in andere keukens aan populariteit. Maal de bes fijn of hak in kleine stukjes voor gebruik. Timur Szechuan is de perfecte smaakmaker voor sauzen en marinades. Heerlijk bij kippenvleugeltjes en gehakt of op een cracker met kaas. Geeft pit en aciditeit aan chutneys en gefermenteerde groenten. Voeg enkele besjes toe aan een cocktail voor een pittige toets.