Sluit Logo Mill & Mortar

Nutmeg & Mace

Nootmuskaat en foelie

Onze nootmuskaat zit nog in de dop, waardoor de aroma's op natuurlijke wijze nog beter worden bewaard.

 

De nootmuskaatboom levert eigenlijk twee specerijen: nootmuskaat en foelie. De vrucht van de boom is een bol (de eerder genoemde dop) met daarin het nootmuskaatzaad. Hierrond bevindt er zich een dikke beschermende schaal die zich opent wanneer de noten rijpen. Wanneer de schaal barst, is te zien hoe de rode foelie de donkere noot binnenin onthult.

 

Nootmuskaat is een populaire specerij die vaak wordt gebuikt in sauzen - met als ultieme klassier Bechamelsaus - en stoofschotels. Snij de noten in kleine stukjes of rooster ze rechtstreeks in de pan. Het gebruik van foelie is iets minder ingeburgerd. De smaak is iets minder krachtige smaak en heeft een lichtzoete ondertoon waardoor het de perfecte specerij is voor cakes en andere desserts. Gebruik de volledige foelie of scheur het in kleine stukjes.