Sluit Logo Mill & Mortar

Kampot Red Pepper

Rode gerijpte peper

Kampot rode peper of rode gerijpte peper wordt altijd met de hand geplukt omdat er maar een klein verschil is tussen rijpe en overrijpe bessen. Op deze manier wordt een superieure kwaliteit gegarandeerd. Doordat de oliën in de bessen de tijd hebben gehad om volledig te ontwikkelen, bevat deze rode peper een overvloed aan smaak. Je proeft niet enkel de hitte, maar ook een zoet en fruitige aroma.

 

De Kampot regio in Cambodia staat al eeuwenlang bekend om zijn peperteelt. Dit gaat terug tot de Angkor dynastie in de 13e eeuw. Na de Cambodiaanse revolutie in de jaren 70 is de peperproductie bijna volledig vernietigd en begonnen ze aan de heropbouw van deze iconische teelt. Door de eeuwenoude kennis te gebruiken staat op vandaag de kwaliteit en volume van de productie weer aan de wereldtop.

 

De rode peper wordt gebruikt zoals zwarte peper, maar komt uitermate goed tot zijn recht waar fruitige zoete smaken gewenst zijn. Zoals bijvoorbeeld bij desserts en sauzen op basis van room.