Sluit Logo Mill & Mortar

Risotto con Karl Otto

Het drogen versterkt de milde, nootachtige smaak van de paddenstoel. Dit maakt hem de ster van de moderne keuken. Samen met gedroogde peterselie, knoflook en eetbare bloemen vormt Karl Johan de basis van Karl Otto.

Serveer als voor - of hoofdgerecht. 
Hoewel dit een recept is voor een klassieke risotto kan de rijst ook vervangen worden door bulgur of gerst. Pas dan wel de kooktijd aan. Verder kan de risotto opgevrolijkt worden met groenten zoals verse asperges, erwten, spinazie of boerenkool.

Wat heb je nodig?   

  • 50 g boter of olijfolie 
  • 1 ui, fijngesneden 
  • 200 g risotto rijst (Arborio)  
  • 2 kl Karl Otto 
  • 2,5 dl witte wijn 
  • 1l kippenbouillon 
  • 75 g parmezaanse kaas 
  • Vers gemalen Sre Ambel Pepper en Pyramid Salt voor de smaak 


Wat moet je doen? 
 

Fruit de ui in olijfolie. Voeg de rijst en Karl Otto toe en bak gedurende enkele minuten zacht aan. Voeg de witte wijn toe en laat zachtjes sudderen tot alle vocht is opgenomen. Voeg een kop bouillon toe bij de rijst en roer voorzichtig wanneer het begint te sudderen. Herhaal tot er geen bouillon meer overblijft, dit duurt 16 tot 18 minuten. Breng de malse, romige risotto op smaak met versgemalen Sre Ambel Pepper en Pyramid Salt. Voeg tot slot de parmezaanse kaas toe. Roer goed om en laat enkele minuten rusten.

Werk af met verse kruiden, citroenzeste en/of eetbare bloemen. 
Serveer met een frisgroene salade en een lekkere vinaigrette.