Sluit Logo Mill & Mortar

Pittige Tomatensoep

Om de soep minder pittig te maken kun je een klein scheutje room toevoegen bij het opdienen.

 

Wat heb je nodig?

  • 500 gr rijpe tomaten (vb Coeur de Boeuf tomaten)
  • een halve zoete puntpaprika
  • 1 ajuin & 3 pijpajuin-stengels (groen en wit)
  • olijfolie met knoflook
  • 1 EL Rose Harissa kruiden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • peper en zout

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.

Verwijder het kroontje van de tomaten en snij deze in dikke plakken. Snij de zoete puntpaprika in repen. Schil de ajuin en snij deze in fijne ringen. Doe hetzelfde met de pijpajuin.

Leg de groenten in een ovenschaal en overgiet met olijfolie. Bestrooi met de kruiden.

Rooster gedurende 30 minuten in de oven.

 

Verwarm wat olijfolie in een kom. Voeg de geroosterde groenten toe en roer enkele malen om met een houten lepel. Blus met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe.

Laat 20 minuten pruttelen.

 

Mix de soep en zeef ze vervolgens door een puntzeef. Afkruiden met peper en zout.

Laat het smaken!

 

Recept ontwikkeld door Lizzylizzblog